Jeg håper dere fikk nytt godt av forrige innlegg på lasagne, jeg har fått laget den et par ganger allerede.
Denne gangen tenkte jeg at vi kunne se på hvordan du kan få den beste taco-opplevelsen siden den Mexico-turen du og venninna di gjorde i 2007! Jeg snakker hjemmelaga! Ikke sånn Stabburet-hjemmelaget, men det virkelige hjemmelagede! Før dere tar meg på mitt ord, så skal dere slippe å kverne kjøttdeig eller bake lefser.
Til dagens oppskrift trenger du: 4 porsj.
Tacokrydder:
1 spiseskje chilipulver (opptil tre spiseskjeer for max effekt)
2 teskjeer løkpulver
1 teskje spisskummin
1 teskje hvitløkspulver
1 teskje tørket oregano
1 teskje sukker
1/2 teskje salt (dette kan du selvsagt droppe, men litt salt i maten må man jo ha!)
TIPS:
1. Du finner alt dette på en immigrant-butikk!
2. Bedre å lage en stor porsjon som du kan ha i et luftett glass i skapet (krydder må stå kaldt og mørkt for å ikke miste smak, ironisk med krydderhylle i lyset over ovnen?)!
Salsa:
1/2 kilo tomater (alle typer går, plommetomater er de med mest smak, men de er også de dyreste)
1 grønn chili (litt jalapenos fra glass, mange liker å ha jalapenos som tilbehør)
1 lime
1/2 løk (rød/hvit samme det)
2-3 fedd hvitløk
1 teskje malte korianderfrø (eller et par spiseskjeer fersk koriander, finhakket)
salt og pepper
TIPS: Lag det dagen før og ha det i kjøleskapet, smaker mykje bedre.
Guacemole:
2 avocado (ikke for harde, må kunne mose de)
1/2 løk
2-3 fedd hvitløk
salt og pepper
1 stk sten fra en avocado (denne gjør at det ikke blir brunt etter 10 minutter, istedetfor å ha i sitron)
TIPS: Lag det litt tidligere på dagen, helt fantastisk smak som setter seg!
I tillegg trenger du:
400-500 gram kjøtt (kyllingkjøttdeig eller ku, karbonadedeig eller vanlig kjøttdeig, eller hest!)
Taco-lefser/nachos/mais-chips
Rømme!
Salat
Revet ost
Paprika
Mais
Agurk
+ alt det du vanligvis stapper den lefsa med!
Fremgangsmåte:
Taco-krydder:
Bland sammen! DAH!
Salsa:
Før vi begynner å kutte må vi ha av skallet på tomatene. Vi flår de ved å snitte de litt i skinnet og koker de i vann i et minutt. Da løsner skinnet kjempelett!
Hakk tomat, chili, løk, hvitløk og bland sammen! Press en halv lime og ha det i. Ha i koriander og smak til med salt og pepper. Rør godt! Kjøl ned i kjøleskapet!
Guacemole:
Ta ut stenen fra avocadoen, du hakker den bare med kniven og vrir om. Om det sitter veldig hardt kan det være at avocadoen er litt for umoden. Du skal kunne klemme litt og den skal gi litt etter om den er moden. Ta de ut av skallet med en spiseskje og hakk de i biter. Ha alt i en skål og mos de med en moser! Du kan selvsagt bruke en sånn food-prossessor, da slipper du å tenke på kuttinga og biter, men jeg liker den litt chunky.
Bland sammen med finhakket løk og hvitløk. Smak til med salt og pepper!
Når du skal nå ha det i kjøleskapet så oppfører avocado seg litt som eplet, det blir brunt. Da kan man enten ha sitron i eller bruke stenen fra en avocado. Jeg bruker stenen, for da slipper jeg den syrlige guacemolen!
Resten:
Stek kjøttdeig! Jeg bruker å ha litt vann sammen med krydderet slik at det kan koke inn i kjøttdeigen. 3 spiseskjeer kryddermix per pakke kjøttdeig.
Et annet tips er å kutte en tomat og ha det sammen med kjøttdeigen, da blir den saftig og god!
Varm lefser og kutt opp de grønnsakene som trengs kuttes opp! Og voila så har du et fullverdig taco-måltid der du har full kontroll på salt-innhold og andre stoffer som de har dytta i ferdig-skjiten!
Håper maten smaker! Legg gjerne igjen en kommentar!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar