Påska er over! Hverdagens oppskrifter kommer!
Ja, nå var påska heeelt over, selv om snøen her i nord fortsetter å legge seg. Vi får vel bare holde ut, og skryte av gode skiforhold en god stund til.
Nå er det på tide å innføre hverdagen igjen, finne frem det kjedelige pålegget og koke den samme poteten om og om igjen. Jeg sier nei! Jeg vil ikke være kjedelig i matveien, jeg vil ikke la maten putre alene på komfyren, jeg vil kose meg med matlaging. Så da har jeg bestemt meg for å gi deg en god oppskrift på blomkålsuppe! For det er det som står på menyen første dag etter påske! I tillegg har vi pannekaker og blåbær, men den oppskrifta kan du finne selv!
Handleliste:
2 relativt store blomkål
2 stk grønnsaksbuljong
2 dl fløte eller creme fraiche
salt
pepper
evt stekt bacon og ferske rundstykker
ting som er greit å ha i skapet:
Majsennamel er fint om du mener suppa blir tynt skvip.
1 spiseskje majsenna utblandet i en liten kopp kaldt vann i suppa gir en tykkere suppe
TIPS: Dette er en relativt stor porsjon suppe, 4 voksne mennesker skal klare seg på denne som middag. Den kan halveres for dere studenter. Og suppa kan selvsagt fryses ned!
"Korsen i svarte gjør æ no det hær da?"Joda, det skal jeg si deg:
Finn først frem den store kasserollen din! Nei! Ikke den du koker opp familietreffmiddagene dine i! Den andre, den relativt store!
Begynn med å vaske blomkålen, men ikke rens den (selvsagt kan du ta bort dritten), vi skal ha bladene og den store fete stilken.
Del så opp blomkålen i fine buketter, finhakk bladene og kutt stilkene i fine terninger. Hiv alt dette i en liter vann, ha i grønnsaksbuljongen og kok de møre! Jeg måtte faktisk oppjustere vannmengden til 1,3 liter, fordi jeg hadde så store blomkål, men dette ser du bare ann.
De er møre når de holder på å ramle fra hverandre (ca. 20 min koking). Ta så av nok blomkålbukketter til å anrette (legge de oppi suppa etterpå for å ta bilde og legge det ut på Instagram!). Det er godt å bite i en blomkåldusk eller to!
Ta av litt av vannet, men ikke hell det ut, ha det i en annen kasserolle (bruke det til å spe suppa med (spe=vanne ut)).
Finn frem den kraftige stavmiksern din og maltrakter blomkålen i kasserollen til det ugjenkjennelige! Skal ikke ha noen klumper her! Blir det ikke suppe av dette så ha i mer av kraften (vannet).
Ha i creme fraichen eller fløten og rør inn, kok opp og la det koke i rundt 10 minutter.
Smak til med salt og pepper! Anrett med de resterende blomkålbukkettene og litt stekt bacon. Server gjerne med varme rundstykker med smør på til.
Håper det smaker! Husk å del oppskriften...er ingen hemmeligheter her!