fredag 3. mai 2013

FREDAG: Sprøe Kyllingbiter

Oppskrift på skikkelig gode og sprøe kyllingbiter!


Hei å hå helga er her nå! Ja, da var det lenge lenge siden jeg hadde oppdatert dere faste lesere (hah!) med mine deilige oppskrifter. Så da har jeg jo brukt tiden godt på å utforske og perfeksjonere nye oppskrifter. Og i dag tenkte jeg at vi skal gå for enda en fredags-klassiker: crispy chicken! Det er den pakken fra Old el Paso med lefser og noe greier du skal panere kyllingen med. Og godt er det og, men hvorfor ikke lage din egen panering? Med dine egne smaker? Der du vet hva du har i maten?


Så det du trenger for dagens oppskrift er som følger for 3 porsjoner, doble for mer enn 4 personer:  

  • 300 gram kylling  (Her kan du gå for den som allerede er kuttet opp i sånne små fileter som REMA 1000 har valgt å kalle det, eller du kan gå for fileter.
  • Tortillalefser  (små, store, mais, hvete, mange valg, smak som bak osv.)
  • Griljermel  (kan også bruke knust cornflakes!)
  • Parmesanost
  • Tacokrydder  (selvsagt kan du bruke det krydderet du har lyst på selv, men for salsa se oppskrift her)
  • 1 spiseskje mel
  • Salsa  (se oppskrift på samme link som ovenfor)
  • Rømme
  • Salat
  • 2 spiseskjeer matolje

TIPS: Guacemole kan også brukes, oppskrifta finner du på samme link som salsa og tacokrydder

Så hvordan gjør du denne herligheta crispy og velsmakende? Slik:

  1. Skjær kylling i passende biter, tenk en tommelstørrelse. vend de i en bolle med oljen.
  2. Bland godt med griljermel (tenk at det skal dekke all kyllingen),mel, tacokrydder og et par spiseskjeer parmesanost. Bland så dette med kyllingen
  3. Bland kylling og griljermel godt, den skal være tørr og alle bitene skal være dekt med den smakfulle paneringen.
  4. Sett ovnen på 180-200 grader.
  5. Legg bitene ut over et smurt stekebrett (jeg bruker bare vanlig stekepapir). Ikke la noen biter ligge over andre. Stek de midt i ovnen.
  6. Stek i 20 minutter til de har fått en fin brunfarge, pass på å ikke svi de.
  7. Anrett i lefser med salsa, salat og rømme!
  8. ET!

Velbekomme! Legg gjerne igjen en kommentar





3 kommentarer: